2018-12-11

Välkommen Anna Johansson!

Vi hälsar Anna Johansson välkommen som ny virkesinköpare med utgångspunkt från Horred där hon är redo att hjälpa dig med din skog.

Anna är uppvuxen på en jordbruksfastighet i Öxabäck, och var som liten ofta nyfiket med både i skogsarbetet som bland kossorna. Skogsbruket bedrivs fortfarande på fastigheten så både motorsågen och röjsågen tas ut på luftning då och då. Annars har Anna haft fullt upp senaste åren då hon läst Skogskandidatprogrammet på Linnéuniversitetet samtidigt som hon jobbat heltid som lastbil/distributionschaufför.

Numera är Anna bosatt i Kinna och spenderar helst fritiden aktivt med nära och kära, gärna med idrottsklubben Trasten. Det blir en hel del terränglöpning, cykling, klättring, F&S och simning. Anna tycker mycket om att lära sig nya saker och i höstas tog hon även jägarexamen.

Som virkesinköpare ser Anna fram emot mötet med skogsägarna. Hon vill fånga upp önskemålet med skogsbruket och skapa långsiktiga kontakter med nära samarbeten.

-Skogen är en fantastisk och miljösmart råvara. Tillsammans lagrar vi in koldioxid i våra träbyggnationer och planteringar!

Kontakta Anna redan nu!

FEM SNABBA FRÅGOR

Vad är det bästa med att arbeta med skogen?

- Goa människor!

Vad är den bästa prylen att ta med sig ut i skogen?

Kompassen.

Vad är ditt bästa gallringstips?

Börja gallra tidigt –vid 11-13 m höjd.

Vad är ditt bästa planteringstips? 

Var noga med planteringspunkten.

Vad gör du för att förbättra miljön?

Försöker att minimera konsumtion.